آموزش آشپزی 5 نوع غذا با ماهی
ماهی یکی از انواع غذاهای دریایی است که طرفداران زیادی دارد. ماهی چون چربی کمتری دارد از آن در غذاهای رژیمی هم استفاده می شود. یکی از ماهی های پر طرفدار بین ایرانی ها، ماهی قزل آلا است. این ماهی هم از دریا صید می شود و هم در حوضچه هایی مخصوص پروش داده می شوند. در ادامه مطلب به آموزش آشپزی انواع غذا با ماهی می پردازیم.
1-آموزش آشپزی قزل آلا
کبابی با آب لیمو
مواد مورد نیاز برای آموزش آشپزی ماهی قزل آلا کبابی با آب لیمو
- سه عدد فیله ۱۸۰ گرمی ماهی قزل آلا
- یک چهارم فنجان آب لیمو
- یک چهارم فنجان شکر قهوهای
- دو قاشق غذا خوری پودر فلفل قرمز
- چهار قاشق چای خوری لیمو
- یک قاشق غذا خوری روغن نباتی
- یک و نیم قاشق چای خوری زیره سبز
- یک و یک چهارم قاشق چای خوری دارچین
- یک قاشق چای خوری نمک
آموزش آشپزی ماهی قزل آلا کبابی با آب لیمو:
ابتدا برای آموزش آشپزی قزل آلا کبابی فیله های ماهی را شسته و کنار می گذاریم تا آب اضافی آن گرفته شود. بعد از آن فیله ماهی ها را برای طعم دار کردن درون یک کیسه یا ظرف می گذاریم و درون آن ظرف آب لیمو اضافه می کنیم و برای یک ساعت درون یخچال می گذاریم.
علت اینکه ماهی را درون یخچال می گذاریم این است که سرد شدن ماهی ها به کم شدن بوی بد آن کمک می کند.
بعد از اینکه ماهی ها را یک ساعت درون یخچال قرار دادیم،
شکر قهوهای ، پودر فلفل قرمز ، لیمو ، روغن ، زیره ، دارچین و نمک را درون یک مخلوط کن کامل ترکیب کرده و در یک ظرف قرار می دهیم.
بعد از آن فیله ماهی ها را درون آن مخلوطی که درست کردیم می گذاریم تا مواد جذب فیله ماهی ها شود. بعد از اینکه فیله ماهی ها را به مواد آغشتهه کردیم، فر را روی دمای 200 درجه سانتی گراد گذاشته و اجازه می دهیم تا فر گرم شود.
بعد از اینکه فر گرم شد درون سینی فر یک فویل قرار می دهیم و سپس ماهی هایی را که طعم دار کردیم را روی فوبل می گذاریم.
بهتر است کمی روغن هم بزنیم تا ماهی ها خشک نشوند.
حدود بیست دقیقه تا نیم ساعت زمان لازم است تا ماهی ها مغز پخت شوند.
بعد از گذشت بیست الی نیم ساعت فیله ماهی های خوش طعم شما آماده سرو می باشند. از این غذا برای دورچین، فینگر فود می توان استفاده کرد. این غذا را با برنج هم می توانید سرو کنید. نوش جان.
برای آموزش های بیشتر اینجا کلیک کنید.
2-آموزش آشپزی ماهی سرخ شده با سس مخصوص
مواد مورد نیاز برای آموزش اشپزی ماهی سرخ شده با سس مخصوص:
- ۴ تکه ماهی سفید
- ۲۵۰ گرم گوجه فرنگی گیلاسی شکل که از وسط نصف شده باشند
- ۱ عدد فلفل سبز، خرد شده (مانند شکل خرد شوند)
- ۱ عدد فلفل قرمز، خرد شده
- سیر خرد شده به میزان لازم
- ۱ عدد پیاز خرد شده
- یک و نیم قاشق غذاخوری ریحان خرد شده
- ۳ قاشق چایخوری سرکه بالزامیک
آموزش آشپزی ماهی سرخ شده با سس مخصوص:
ابتدا برای آموزش آشپزی این ماهی، یک تابه بزرگ برداشته و درون آن به اندازه دو قاشق غذاخوری روغن ریخته و اجازه می دهیم تا روغن درون تابه داغ شود. بعد ار اینکه روغن درون تابه داغ شد، نوبت اضافه کردن پیاز و سیر و فلفل ها است.
ابتدا پوست پیاز و سیر را گرفته و می شوییم. سپس سیر و پیاز و فلفل را به ابعاد کوچک خرد می کنیم. بعد از آن حرارت زیر روغن را زیاد می کنیم و سیر و پیاز را همراه فلفل قرمز داخل تابه می ریزیم تا سرخ و نرم شوند.
تمامی مواد را به مدت پنج دقیقه سرخ کنید. بعد از اینکه مواد سرخ شدند نوبت اضافه کردن گوجه فرنگی ها و سرکه است. گوجه را خرد کرده و به همراه مقداری سرکه به سیر و پیاز اضافه کنید.
مواد را حدود هشت دقیقه می گذاریم تا با یکدیگر به خوبی ترکیب شده و سرخ شوند. مواد درون تابه را خیلی هم نمی زنیم تا مواد له نشوند.
بعد از گذشت تقریبا هشت الی ده دقیقه مواد را از روی حرارت بردارید. بعد از درست کردن این مواد نوبت ماهی ها است.
یک تابه دیگر برداشته درون آن روغن بریزید تا روغن درون تابه داغ شود. بعد از آن ماهی ها را درون تابه ای که روغن آن به خوبی داغ شده سرخ می کنیم.
هر دو طرف ماهی ها را به مدت چهار دقیقه سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. بعد از اینکه ماهی ها را سرخ کردید درون یک ظرف مقداری از سسی که درست کردیم بریزید و به همراه یک تکه ماهی سرو کنید. نوش جان.
3-آموزش آشپزی سوفله اسفناج با ماهی
مواد مورد نیاز برای آموزش آشپزی سوفله اسفناج با ماهی
- ۲ عدد کنسرو (۹۵۰ گرمی) سالمون
- ۳ عدد تخم مرغ
- ½ قاشق چای خوری جوز هندی
- ۱۰۰ میلی لیتر شیر
- ۳ قاشق غذاخوری آرد
- ۵۰ گرم کره
- ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو
- ۴۰۰ گرم اسفناج (پخته شده و خرد شده)
- فلفل سیاه
- پنیر رنده شده
ابتدا برای آموزش آشپزی سوفله اسفناج با ماهی باید سفیده و زرده تخم مرغ را از یکدیگر جدا کرده و درون ظرف جدا قرار دهیم.
بعد از اینکه سفیده های تخم مرغ را جدا کردیم یک تابه برداشته و مقداری کره را درون آن آب می کنیم. بعد از اینکه کره درون تابه آب شد نوبت اضافه کردن آرد به آن است. بعد از اینکه آرد را درون تابه تفت دادیم مقداری شیر به تابه اضافه می کنیم. آرد و شیر را به خوبی هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند.
بعد از آن اسفناج ها را می شوییم و خرد می کنیم. خیلی ریز خرد نکنید. بعد از آن اسفناج ها را به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و کمی با شیر و آرد تفت می دهیم.
بعد از آن آب لیمو و زرده تخم را هم به ترکیب اضافه کنید و به خوبی مواد را باهم ترکیب کنید.
بعد از آن نوبت اضافه کردن کنسرو ماهی است. آن را هم به ترکیب اضافه و اجازه می دهیم تا با دیگر مواد ترکیب شود.
بعد از آن تابه را از روی حرارت بر می داریم.
بعد از آن درون ظرفی که می خواهیم مواد را داخل آن و درون فر قرار دهیم مقداری روغن می ریزیم تا چرب شود. سپس تمامی موادی را که درست کرده بودیم درون ظرف می ریزیم.
با توجه به ذائقه خود می توانید مقداری فلفل هم به مواد اضافه کنید. بعد از اینکه همه مواد را داخل ظرف ریختید روی آن پنیر رنده شده بریزید و درون فر با دمای 180 درجه سانتی گراد اجازه دهید تا مواد با هم بپزند.
بعد از گذشت سی و پنج دقیقه سوفله خوش مزه شما آماده است. آن را درون ظرف سرو ریخته و میل کنید.
4-آموزش آشپزی ماهی پفکی با طعم گردو
مواد مورد نیاز برای آموزش آشپزی ماهی پفکی با طعم گردو:
- ۱ فنجان آرد
- ۱ فنجان شیر
- ۲ عدد تخم مرغ
- ۱ فنجان گردو، آسیابشده
- ۱ فنجان خرده نان تازه
- ۲ فنجان روغن نباتی
- ۴ تکه فیله ماهی، بدون پوست
- ۴ عدد گوجه فرنگی ، خردشده
آموزش آشپزی ماهی پفکی با طعم گردو:
ابتدا برای آموزش آشپزی ماهی پفکی نیاز به سه کاسه داریم. درون یک کاسه مقداری آرد ریخته و درون دیگری مقداری شیر و تخم مرغ را مخلوط کرده و درون کاسه دیگر گردو و نان خشک را ترکیب کرده و کاسه ها را کنار گذارید.
بعد از آن درون یک تابه مقداری روغن ریخته و روی حرارت می گذاریم تا روغن درون تابه داغ شود. بعد از آن ماهی ها را ابتدا درون مخلوط آرد سپس در مخلوط شیر و تخم مرغ و بعد از آن درون مخلوط گردو و نان خشک غلتانده و کنار گذارید.
بعد از اینکه ماهی را به مواد آغشته کردیم، آن ها را درون روغن داغ سرخ کنید. هر دو طرف ماهی ها را به مدت سه الی چهار دقیقه سرخ کنید تا ماهی ها مغز پخت شوند.
بعد از آن تمام این مراحل را با گوجه فرنگی نیز تکرار کرده و آن ها را هم سرخ کنید. ماهی ها و گوجه ها را در ظرف سرو قرار دهید و میل کنید. نوش جان.
5-آموزش آشپزی ماهی با روکش خامه
مواد مورد نیاز برای آموزش آشپزی ماهی با روکش خامه:
- ۴ فیله هر نوع ماهی سفید
- ¾ فنجان خامه ترش
- ½ قاشق چای خوری نمک + مقداری نمک برای خواباندن در گوشت ماهی
- ½ قاشق چای خوری فلفل سیاه + مقداری فلفل برای خواباندن در گوشت ماهی
- ½ قاشق چای خوری پوست لیمو رنده شده
- ½ قاشق غذاخوری شوید خشک کرده فریز شده (یا ۱ قاشق چای خوری شوید تازه)
- ۳ حبه سیر
- ۳ عدد پیازچه
- ½ قاشق چای خوری فلفل قرمز آسیاب شده
- آب نصف لیمو
- ۱/۳ فنجان پنیر پارمزان
آموزش آشپزی ماهی با روکش خامه:
ابتدا برای آموزش آشپزی این غذای خوشمزه باید مقداری خامه ترش را به همراه نمک و فلفل سیاه و پوست رنده شده لیمو درون یک ظرف ریخته و تمامی مواد را با یکدیگر به خوبی ترکیب کنید.
بعد از اینکه مواد را باهم ترکیب کردیم سه حبه سیر را پوست گرفته و رنده کنید. سیرها را هم به خامه ها اضافه کرده و ترکیب می کنیم. بعد از آن به سراغ پیازچه ها می رویم. قسمت سفید پیازچه ها را خرد کرده و قسمت سبز آن را کنار گذارید. پیازچه ها را هم به ترکیب خود اضافه می کنیم. بعد از آن مقداری فلفل را درون ظرف می ریزیم.
بعد از اضافه کردن فلفل نوبت اضافه کردن آب لیمو است. آب لیمو را هم به مابقی مواد اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم. مواد را درون یخچال می گذاریم و سپس ماهی ها را با نمک و فلفل طعم دار می کنیم و مقداری هم آب لیمو به آن اضافه کنید تا ماهی ها طعم دار شوند.
ماهی های طعم دار شده را درون سینی فر می گذاریم و روی آن ها یک لایه نازک از موادی که با خامه درست کرده بودیم می ریزیم. بعد از آن پنیر پارمزان را اضافه می کنیم. بعد از آن ماهی ها را به مدت پانزده الی بیست دقیقه درون فر می گذاریم تا پخته شوند. بهتر است ضخامت لایه خامه ای زیاد نباشد تا ماهی ها مغز پخت شوند. بعد از گذشت بیست دقیقه می توانید فر را به مدت دو دقیقه روی حالت گریل قرار دهید تا روی ماهی ها طلایی شود. ماهی خوش طعم شما اکنون آماده است آن را با پیازچه تزیین کرده و میل کنید. این غذا را با برنج هم می توانید سرو کنید.
دیدگاهتان را بنویسید