آموزش آشپزی 5 نوع غذا با تن ماهی
تن ماهی یکی از غذاهای آماده و پر طرفدار است که علاوه بر سرو آن با برنج ساده و نان میتوان غذاهای متنوع زیادی با آن درست کرد. اما نکته مهم در استفاده از تن ماهی در غذاها این است که تن ماهی را حتما قبل از استفاده در غذاها باید جوشاند. برخی از افراد بر این عقیده هستند که روغن داخل تن ماهی غیرقابل استفاده می باشد.
نکته دیگر این است که برخی تن ماهی ها با روغن های خاص مثل روغن زیتون و…هستند که بهتر است از تن ماهی ساده در غذاها استفاده کنیم.تن ماهی خود دارای نمک است و بهتر است در هنگام استفاده در غذا طعم غذا را بچشید و در صورت نیاز از نمک استفاده کنید. غذاهای بسیار متنوعی می توان با تن ماهی درست کرد در ادامه به آموزش آشپزی با تن ماهی می پردازیم.
1-آموزش آشپزی ساندویچ تن ماهی
ساندویچ ها ترکیب مواد غذایی مختلف با نان هستند که جز پر طرفدارترین نوع غذاهاست. ساندویچ تن ماهی نیز به عنوان یک غذای کامل در بین ایرانی ها طرفدار زیادی دارد. در ادامه به آموزش این غذای خوشمزه می پردازیم.
مواد لازم ساندویچ تن ماهی:
- تن ماهی یک قوطی
- سس مایونز یک قاشق غذاخوری
- خیارشور دو عدد
- دانه ذرت بخارپز دو قاشق غذاخوری
- شوید تازه به مقدار دلخواه
- نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
- لیموترش یک عدد
مراحل تهیه ساندویچ تن ماهی
برای اینکه ساندویچی خوشمزه داشته باشیم باید از مواد تازه و مرغوب استفاده کنیم . اول از همه تن ماهی را در آب جوش بجوشانید. پس از اینکه تن ماهی آماده شد آن را درون یک ظرف مناسب ریخته و کنار گذارید.
خیارشور ها را خرد کرده همراه ادویه ها و سس مایونز و ذرت های پخته شده درون ظرف میریزیم.سپس مواد درون ظرف را به خوبی باهم مخلوط کرده و درون نان ها می گذاریم. ساندویچ شما آماده است.نوش جان
برای آموزش های اصولی تر اینجا کلیک کنید.
2-آموزش آشپزی: پاستا تن ماهی با سس مخصوص
شاید اسم این غذا خیلی به گوش شما نخورده باشد اما ترکیب تن ماهی با پاستا یک طعم نو و یک غذای بسیار کامل است. اصالت این غذا به ایتالیا بر می گردد.ترکیب پاستا، سس مخصوص و تن ماهی، یک طعم خوشمزه و لذیذ ایجاد میکند که برای هر کسی وسوسه برانگیز است. روش پخت پاستا تن ماهی به شرح زیر می باشد.
مواد مورد نیاز پاستا تن ماهی
- پاستا فرمی یا رشتهای ۷۰۰ گرم
- پیاز درشت ۱ عدد
- سیر ۴ حبه
- گوجه فرنگی ۵ عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غذاخوری
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار دلخواه
- کنسرو تن ماهی ۲ عدد
- ریحان و جعفری خرد شده به مقدار دلخواه
- پنیر پارمزان رنده شده به مقدار دلخواه
- زیتون سیاه به مقدار دلخواه برای تزیین
- روغن زیتون یا روغن مایع به مقدار لازم
آماده کردن سس پاستا تن ماهی: اول از همه پیاز را پوست کنده و به صورت ریز خورد می کنیم.در یک تابه کمی روغن ریخته و پیاز ها را درون آن سرخ می کنیم.تا زمانی که پیاز ها طلایی شوند گوجه فرنگی ها را به صورت مربعی خورد کرده و کنار می گذاریم.بعد از آن سیر را رنده می کنیم.
زمانی که پیاز ها طلایی شدند سیری را که از قبل رنده کردیم به پیاز ها ضافه می کنیم و کمی با پیاز ها سرخ می کنیم تا عطر سیر بلند شود.بعد از آن نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی است که به همراه ادویه ها به تابه اضافه می کنیم تا خامی رب گرفته شود و مواد باهم تفت بخورند.
سپس گوجه فرنگی ها را به همراه مقدار کمی فلفل به باقی مواد اضافه می کنیم.سپس حرارت را کم می کنیم تا همه مواد به خوبی ترکیب بشوند.
اجازه می دهیم تا آب گوجه فرنگی ها گرفته شود و بعد از آن نوبت اضافه کردن تن ماهی است که بهتر است از قبل در آب جوش به مدت 20دقیقه جوشیده شود.
بعد از اینکه تن ماهی را با مواد دیگر مخلوط کردیم و کمی با مواد دیگر سرخ کردیم، سس پاستا تن ماهی حاضر است. سس را کنار می گذاریم..
بعد از آن به سراغ پخت پاستا می رویم و آن را طبق روشی که روی بسته بندی آن نوشته شده است می پزیم و آبکش می کنیم. پاستا ها را کنار می گذاریم تا کمی خنک شوند.بعد از آن پاستا ها را به مواد درون تابه اصضافه می کنیم و هم میزنیم تا مواد با هم ترکیب شوند.
به سلیقه خود در زمان سرو پاستا تن ماهی، میتوانید روی آن را با پنیر پارمزان، زیتون سیاه، جعفری یا ریحان تازه تزئین کنید.
3-آموزش آشپزی ته چین تن ماهی
ته چین در بین ایرانی ها طرفدار بسیار زیادی دارد و آن را با مواد مختلف مثل بادمجان و مرغ و گوشت و…. درست می کنند.یکی از موادی که می توان برای ته چین استفاده کرد تن ماهی است که در ادامه به آموزش آن می پردازیم.
مواد مورد نیاز برای درست کردن ته چین تن ماهی:
- تن ماهی ۱ قوطی
- برنج ۳ پیمانه
- سبزی ماهی (گشنیز و شنبلیله) ۱ پیمانه
- سیر ۳ حبه
- ماست ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- روغن مایع ۳ ق غذا خوری
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- پودر پاپریکا و پودر تخم گشنیز به مقدار لازم
برای درست کردن ته چین تن ماهی ابتدا پیاز ها را پوست گرفته و ریز خرد کنید بعد از آن درون یک تابه مقداری روغن ریخته و پیاز ها را درون آن سرخ می کنیم.بعد از آن سیر را له کرده و به پیاز اضافه می کنیمو اجازه می دهیم تا عطر سیر بلند شود.بعد از آن سبزی ها را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا جایی که آب سبزی کشیده شود.
بعد از آن تن ماهی را که از قبل جوشاندیم همراه ادویه ها به مواد اضافه می کنیم و مواد را کنار می گذاریم.بعد از آن برنج را پخته و آب کشی می کنیم.
سپس تخم مرغ ها را داخل کاسه شکسته و با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود سپس ماست و زعفران و روغن مایه و کمی فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و هم بزنید بیش از حد مواد را هم نزنید وگرنه بوی زهم می گیرد.
سپس مقداری برنج را با مواد مخلوط می کنیم. سپس ته قابلمه را مقداری روغن ریخته وابتدا برنجی را که با مواد تخم مرغی مخلوط کردیم کف قابلمه ریخته روی آن مواد ی را که با تن ماهی درست کردیم روی آن می ریزیم بعد از آن لایه به لایه برنج و مواد را روی هم می چنیم.بعد از آن قابلمه را روی حرارت کم گذاشته و اجازه می دهیم تا برنج دم بکشد.
4-آموزش آشپزی سالاد تن ماهی
سالاد تن ماهی یک غذای سبک و کامل و سالمی است که میتوان از این غذا در مهمانی ها نیز استفاده کنید.دستور پخت سالاد تن ماهی به شرح زیر می باشد.
مواد مورد نیاز سالاد تن ماهی:
- 1عدد تن ماهی
- سیب زمینی متوسط ۴ عدد
- ذرت کنسروی ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- خیارشور ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- پیازچه یا پیاز قرمز نگینی خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
- کلم قرمز خرد شده به مقدار دلخواه
- کشمش ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- زیتون سیاه یا سبز بدون هسته و خرد شده به مقدار دلخواه
- لوبیا چیتی یا نخود پخته یا کنسروی ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
- شوید ریز و ساطوری خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
- سس مایونز به مقدار دلخواه
- آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه
- سس خردل ½ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
اول از همه تن ماهی را در آب جوش می جوشانیم . در قابلمه ای دیگر نیز سیب زمینی ها را آب پز می کنیم .سپس تن ماهی را کنار می گذاریم تا خنک شوند.سیب زمینی ها را هم پوست گرفته و کنار می گذاریم..
در مرحله بعد سیب زمینی ها را به اندازه دلخواه خرد کنید و در ظرف سالاد بریزید. در مرحله بعدی، تن ماهی را در یک کاسه ریخته و بافت آن را از هم باز کنید. سپس تن ماهی را به ظرف سالاد اضافه کنید و به شکلی که بافت سیب زمینی آسیب نبیند، آنها را با هم مخلوط کنید.
سپس باقی مواد را به ظرف اضافه کنید و مخلوط کنید. توجه کنید که در حین هم زدن، آسیبی به ظاهر سیب زمینی ها وارد نشود. در نهایت میتوانید سالاد را بعد از این که کمی خنک شد سرو و نوش جان کنید.در این سالاد می توانید کمی ماکارانی پخته شده و با کاهو به مواد اضافه کنید..
5-آموزش آشپزی املت تن ماهی
املتها بر پایه تخم مرغ درست می شوند که میتوان درون آن از مواد مختلف دیگری نیز استفاده کرد.املت به دلیل پخت سریع آن طرفداران زیادی دارد. یکی از انواع املت ها املت با تن ماهی است.دستور پخت املت تن ماهی به شرح زیر می باشد..
مواد مورد نیاز
- تن ماهی ۱ عدد
- تخممرغ ۲ عدد یا بیشتر
- نمک، فلفل، روغن مایع به مقدار لازم
در مرحله اول تن ماهی را در آب به مدت بیست دقیقه بجوشانید.سپس تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و به چنگال یا همزن به خوبی هم بزنید تا بافتی یک دست پیدا کنند. بعد از آن تن ماهی را باز کنید و در یک کاسه بریزید.
سپس یک تابه را روی حرارت متوسط گذاشته و کمی روغن به آن اضافه کنید تا
گرم شود بعد از اینکه روغن داغ شد تخم مرغ را به آن اضافه کنید.
زمانی که حس کردید تخم مرغ در حال پخت کامل است، آرام آرام تکههای تن ماهی و روغن آن را به روی تخم مرغ اضافه کنید.
در مرحله نهایی پخت املت تن ماهی وقتی که تخم مرغ به خوبی پخت، آن را از یک سمت با کفگیر تخت بلند کنید و روی سمت دیگر آن تا کنید.این کار برای ظاهر بهتر املت انجام می شود. بعد از این که پخت تخم مرغ به پایان رسید، املت تن ماهی شما آماده سرو است.
دیدگاهتان را بنویسید